Maandelijkse Open Ochtend november verplaatst!

Maandelijkse organiseren wij een open inloop ochtend. Wegens omstandigheden hebben we de open ochtend van dinsdag 27 november moeten verplaatsen verplaats naar woensdag 28 november.

U bent van harte welkom om de bijzondere sfeer op onze school zelf te ervaren. Samen met uw kind(eren) kunt u een kijkje nemen in de klassen, waar op dat moment lessen worden gegeven. Deze rondleiding wordt gegeven door een ouder. Daarna is er gelegenheid om vragen stellen aan leerkrachten en directie. Kom ook vrijblijvend kennismaken op één van onze Open Ochtenden. De rondleiding start om 09.00 uur en duurt tot uiterlijk 11.00 uur.

Data overige open ochtenden:
Wo 28 nov 2018
Wo 30 jan 2019
Do 28 feb 2019
Wo 27 mrt 2019
Di 07 mei 2019
Do 13 jun 2019
Do 27 jun 2019

Herfstbazaar 2018

Op 24 november vindt op de school in de Minckelersstraat de jaarlijkse herfstbazaar plaats.

Het is dé gelegenheid om op een bijzondere markt rond te lopen, waar veel activiteiten zijn voor de kinderen en de goede sfeer mede bepaald wordt door de heerlijke producten uit het restaurant.

Herfstbazaar2018

 

Singelloop 2018

Het prachtige weer op zondag 7 oktober nodigde vele duizenden mensen naar Breda om te kijken naar of deel te nemen aan de Singelloop. Daaronder ook meer dan 90 leerlingen van de Rudolf Steiner School en hun ouders en leerkrachten.

Om 16:00 uur begon de gezamenlijke warming-up op het Chasséveld die eindigde met de groepsfoto en een half uur later viel het startschot voor de familieloop. Het duurde meer dan 10 minuten voordat iedereen vertrokken was voor een of twee rondjes over het parcours, maar uiteindelijk kwam iedereen aan op het Kasteelplein waar trotse juffen en ouders de kinderen verwelkomden.

Image actueel Singelloop01

Image actueel Singelloop02

Michaëlsfeest 2018

Op 28 september werd op de vrijescholen het Michaëlsfeest gevierd. Leerlingen en ouders van de Rudolf Steiner School trokken massaal naar het bos tussen Teteringen en het Markkanaal.

De kleuters gingen op zoek naar het appelvrouwtje en voor de hogere klassen waren er spelvormen waarin het verslaan van de draak de hoofdrol speelde. De zesdeklassers hadden daarbij een dubbele taak: niet alleen ontwierpen en begeleidden zij spellen voor de kleuters, maar aan het eind leverden zij ook de grote draak en de paarden voor de ridders die een prinses wilden redden.

Image actueel Michaelfeest01

Image actueel Michaelfeest02

Image actueel Michaelfeest03

Lentemarkt 2018

Het was echt genieten in de mythische onderwaterwereld van Atlantis! Wat een gezelligheid, vrolijke kinderen, zoveel leuks om te doen, heerlijk eten, en wat een aankleding!

Wat heerlijk om buiten ontvangen te worden met prachtig gezang en dan binnenkomen in een spectaculair versierde hal.
We konden genieten van het lekkers dat de bakouders hadden gemaakt en die zo'n leuke invulling hadden gegeven aan de recepten.
Wat fijn dat we de beschikking hadden over het Boek met alle Antwoorden. Het heeft heel goed dienst gedaan in de druk bezochte Orakeltent. De poffertjes, het bakken van popcorn en brood, het ijsmeppen en niet te vergeten de poppendokter, de kledingbeurs en al het moois dat te koop was in de kraampjes: het was allemaal top!
We kijken terug op een zeer geslaagde dag, met dank aan de ouders van de vierde klas die het zo goed georganiseerd hebben, maar ook dank aan alle andere ouders die hun steentje hebben bijgedragen. Tot volgend jaar!

lentemarktraam

 

Kinderboekenschrijver op bezoek

In het kader van de kinderboekenweek 2016 kwam de Bredase schrijver Arend van Dam op school vertellen over zijn werk.

Wat was het leuk om een echte schrijver in de klas te mogen ontvangen! In vier klassen heeft hij vele vragen van de kinderen beantwoord en zo weten we nu dat hij, naast de verhalenbundels, ook Avi-boekjes heeft geschreven, dat zijn boeken in het Chinees vertaald worden en dat zijn eerste boek een informatief boek voor jonge vaders was!

In klas 3 en 4 heeft Arend verteld over de Vikingen. De vierdeklassers wisten natuurlijk al wie de God van de donder was en hoe zijn hamer eruit zag. En hadden die Vikingen nu wel of geen hoorns op hun helm? De kinderen weten het! In de vijfde klas ging het over de farao’s en vertelde Arend ons hoe het proces van mummificeren verliep, bijvoorbeeld bij een kat. De zesde klas kreeg een primeur: een verhaal voorgelezen uit zijn, nog te verschijnen, boek over de Grieken. Arend ontving er spontaan applaus voor. De klas had zelf ook een boek voor de schrijver gemaakt met brieven en tekeningen.

Kinderen die een boek van Arend van Dam bij zich hadden konden het na afloop laten signeren.

Kinderboekenschrijver2016

 

Kinderboekenschrijver2016 2