Lentemarkt 2018

Het was echt genieten in de mythische onderwaterwereld van Atlantis! Wat een gezelligheid, vrolijke kinderen, zoveel leuks om te doen, heerlijk eten, en wat een aankleding!

Wat heerlijk om buiten ontvangen te worden met prachtig gezang en dan binnenkomen in een spectaculair versierde hal.
We konden genieten van het lekkers dat de bakouders hadden gemaakt en die zo'n leuke invulling hadden gegeven aan de recepten.
Wat fijn dat we de beschikking hadden over het Boek met alle Antwoorden. Het heeft heel goed dienst gedaan in de druk bezochte Orakeltent. De poffertjes, het bakken van popcorn en brood, het ijsmeppen en niet te vergeten de poppendokter, de kledingbeurs en al het moois dat te koop was in de kraampjes: het was allemaal top!
We kijken terug op een zeer geslaagde dag, met dank aan de ouders van de vierde klas die het zo goed georganiseerd hebben, maar ook dank aan alle andere ouders die hun steentje hebben bijgedragen. Tot volgend jaar!

lentemarktraam

 

Kinderboekenschrijver op bezoek

In het kader van de kinderboekenweek 2016 kwam de Bredase schrijver Arend van Dam op school vertellen over zijn werk.

Wat was het leuk om een echte schrijver in de klas te mogen ontvangen! In vier klassen heeft hij vele vragen van de kinderen beantwoord en zo weten we nu dat hij, naast de verhalenbundels, ook Avi-boekjes heeft geschreven, dat zijn boeken in het Chinees vertaald worden en dat zijn eerste boek een informatief boek voor jonge vaders was!

In klas 3 en 4 heeft Arend verteld over de Vikingen. De vierdeklassers wisten natuurlijk al wie de God van de donder was en hoe zijn hamer eruit zag. En hadden die Vikingen nu wel of geen hoorns op hun helm? De kinderen weten het! In de vijfde klas ging het over de farao’s en vertelde Arend ons hoe het proces van mummificeren verliep, bijvoorbeeld bij een kat. De zesde klas kreeg een primeur: een verhaal voorgelezen uit zijn, nog te verschijnen, boek over de Grieken. Arend ontving er spontaan applaus voor. De klas had zelf ook een boek voor de schrijver gemaakt met brieven en tekeningen.

Kinderen die een boek van Arend van Dam bij zich hadden konden het na afloop laten signeren.

Kinderboekenschrijver2016

 

Kinderboekenschrijver2016 2